Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 33 ΧΛΜ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Τζέιμς Ρόμπερτσον είναι ένας αφανής ήρωας. Αφανής μέχρι χθες. Γιατί όταν οι συμπολίτες του έμαθαν τον καθημερινό γολγοθά του, φρόντισαν να τον βοηθήσουν να αλλάξει ζωή.
Ο 56χρονος περπατά 33 χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά του στο Μίτσιγκαν και να γυρίσει στο Ρότσεστερ Χιλς του Ντιτρόιτ όπου κατοικεί: Κάθε μέρα, εδώ και δέκα χρόνια, από τότε δηλαδή που χάλασε το αυτοκίνητό του, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ή φυσικής κατάστασης,
Ο μισθός τους είναι απαγορευτικός για την αγορά νέου αυτοκινήτου ενώ τις περιοχές απ' όπου περνά, δεν εξυπηρετούν λεωφορεία.
Η ιστορία του 56χρονου έγινε γνωστή και συγκίνησε τους συμπατριώτες του, οι οποίοι – με πρωτοβουλία ενός φοιτητή – άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν. Ήδη, σύμφωνα με το CBS, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 δολλάρια, ήτοι πάνω από 86.000 ευρώ.
Κάποιοι τού διέθεσαν το αυτοκίνητό τους. Άλλοι προσφέρθηκαν να του αγοράσουν νέο. Παρόλα αυτά, ο ίδιος απλώς ονειρεύεται ένα λεωφορείο που θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Ρότσεστερ Χιλς. Υποσχέθηκε, μάλιστα, να διαθέσει τα χρήματα στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.